جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۰
لازمه انتظار، تعطیلی حدود و مقررات اسلامی نیست

حوزه/ انتظار صحیح برای ظهور حضرت مهدی(عج) به معنای تعطیلی احکام اسلام نیست، بلکه آمادگی عملی برای پیوستن به جبهه حق است. ظهور ایشان تحقق وعده الهی برای حاکمیت مستضعفان و صالحان است و شرط بهره‌مندی از آن، ایمان و عمل صالح در همین امروز است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، استاد شهید مطهری در یکی از آثار خود به نگرش قرآنی و فعالانه نسبت به ظهور حضرت مهدی(عج) پرداخته است که تقدیم شما فرهیختگان می شود.

آن نوع برداشت از ظهور و قیام مهدی موعود (عج) و آن نوع انتظار فرج که منجر به نوعی تعطیل در حدود و مقررات اسلامی می‌شود و نوعی «اباحی‌گری» باید شمرده شود، به هیچ وجه با موازین اسلامی و قرآنی وفق نمی‌دهد.

آیات قرآن کریم در جهت عکس برداشت بالاست. از این آیات استفاده می‌شود که ظهور مهدی موعود حلقه‌‏ای است از حلقات مبارزه اهل‏ حق و اهل باطل که به پیروزی نهایی اهل حق منتهی می‌شود. سهیم بودن یک فرد در این سعادت موقوف به این است که آن فرد عملاً در گروه اهل حق باشد.

آیاتی که بدانها در روایات استناد شده است نشان می‌دهد که مهدی موعود (عج) مظهر نویدی است که به اهل ایمان و عمل صالح داده شده است، مظهر پیروزی نهایی اهل ایمان است:

«وَعَدَ اللهُ الَّذینَ امَنوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْارْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دینَهُمُ الَّذِی ارْتَضی‏ لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ امْناً یَعْبُدونَنی لایُشْرِکونَ بی شَیْئاً...» (نور/۵۵).

خداوند به مؤمنان و شایسته کاران شما وعده داده است که آنان را جانشینان زمین قرار دهد [همچنانکه پیشینیان را قرار داد]، دینی که برای آنها آن را پسندیده است مستقر سازد، دوران خوف آنان را تبدیل به دوران امنیت نماید (دشمنان آنان را نابود سازد)، بدون ترس و واهمه خدای خویش را بپرستند و اطاعت غیر خدا را گردن ننهند و چیزی را در عبادت یا طاعت شریک حق نسازند.

ظهور مهدی موعود(عج) منّتی است بر مستضعفان و خوارشمرده‌‏شدگان، و وسیله‌ای است برای پیشوا و مقتدا شدن آنان، و مقدمه‌ای است برای وراثت آنها خلافت الهی را در روی زمین:

«وَ نُریدُ انْ نَمُنَّ عَلَی الَّذینَ اسْتُضْعِفوا فِی الْارْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ ائِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثینَ‏» (قصص/۵).

ظهور مهدی موعود، تحقق بخش وعده‌‏ای است که خداوند متعال از قدیم‌‏ترین زمان‌ها در کتب آسمانی به صالحان و متقیان داده است که زمین از آنِ آنان است و پایان تنها به متقیان تعلق دارد:

«وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ انَّ الْارْضَ یَرِثُها عِبادِی الصّالِحونَ‏» (انبیاء/۱۰۵).

«انَّ الْارْضَ لِلّهِ یورِثُها مَنْ یَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقینَ‏» (اعراف/۱۲۸).

منبع: قیام و انقلاب مهدی(ع) و مقاله شهید، ص۵۷-۵۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha